jeudi 29 avril 2010

اعتصاب غذای دانشجویان در روز کارگر

سایت خبری دانشجو نیوز از اعتصاب قریب الوقوعِ گروهی از دانشجویانِ کشور خبر داد و خاطرنشان کرد "این اعتصاب در روز ۱۱ اردیبهشت (۱مه) و به مناسبت روز جهانی کارگر و ۱ روز پیش از روز معلم، در همبستگی با معلمان و کارگران سراسر کشور برگزار خواهد شد."

صادر کنندگانِ بیاینۀ اعتصاب اعلام کرده اند "قصد دارند با اعتصاب نمادین، اعتراض خود را نسبت به وضعیت سخت معیشتی و مشکلات کارگران و معلمان و فشارهای اجتماعی بر آنان اعلام نمایند. در این اعتصاب، دانشجویان ضمن حمایت از تمامی کارگران، همبستگی خود با معلمان و به خصوص اساتید سراسر کشور را اعلام خواهند کرد."

لازم به ذکر است اعتصاب غذای دانشجویان در صحن دانشگاههای مختلف کشور، روز شنبه ۱۱ اردیبهشت برگزار خواهد شد.

--------------------------------------------------------

فراخوان برگزاری مراسم اول ماه مه در تهران

شورای برگزاری مراسم روز جهانی کارگر از کارگران و آزادیخواهان ایران برای برگزاری مراسم روز جهانی کارگر در شنبه اول ماه مه، دعوت کرده است.

این مراسم با تجمع در مقابل وزارت کار آغاز می شود و سپس تا میدان انقلاب راه پیمایی انجام می گیرد.

در بیانیه شورای برگزاری مراسم روز جهانی کارگر آمده است: امسال در روز جهانی کارگر، ما بر علیه فقر، نابرابری، سطح پایین دستمزدها، حقوق های معوقه، ‌عدم امنیت شغلی ،حذف سوبسیدها (طرح هدفمند کردن یارانه ها)، سرکوب های سیاسی و اجتماعی و در یک کلام سرکوب کرامت انسانی خود به اعتراض بر خواهیم خواست. در روز جهانی کارگر سال ٨۹ (شنبه، یازده اردیبهشت)،‌ مهمترین خواسته ها و مطالبات عمومی مردم و به وی‍ژه مطالبات کارگری در شعارها و خواسته های ما و در همه جا مطرح خواهد شد و تلاش ما کارگران بر این خواهد بود که نه تنها در مراسم های این روز، بلکه پس از آن و در هر جا و هر زمان و بیش از پیش برای تحقق این خواسته ها دست به مبارزات خستگی ناپذیر بزنیم.

مراسم در تهران: ساعت 5 عصر - خیابان آزادی، مقابل وزارت کار و سپس راهپیمایی به سمت میدان انقلاب (عبور از مسیر خیابان های خوش، رودکی، نواب، اسکندری، جمالزاده – میدان انقلاب)

شهرستان ها: در مقابل ادارات کار یا مکان های منتخب خود کارگران و در ساعاتی که اعلام مینمایند.

--------------------------------------------------------

یک زندانی بدلیل فشارهای طاقت فرسا به زندگی خود پایان داد

بنابه گزارشات رسیده به"فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" زندانی حسن نصیروند روز گذاشته بدلیل فشارهای طاقت فرسا و غیر انسانی در زندان گوهردشت کرج به زندگی خود پایان داد.
روز چهارشنبه 8 اردیبهشت ماه زندانی حسن نصیر وند حدودا 30 ساله و متاهل در اعتراض به رشوه گیری و بی عدالتی فردی بنام علی فرهادی دادستان انقلاب کرج که از خانواده آنها در ازای آزادی عزیزاشان تقاضای مبلغ زیادی رشوه کرده بود و قادر به پرداخت آن نبودند و همچنین به دلیل فشارهای طاقت فرسا و قرون وسطائی در بند 4 زندان گوهردشت اقدام به خودکشی نمود و جان باخت.
جسد این زندانی چند ساعت در حمام این بند رها شده بود. این مسئله باعث تاسف و خشم زندانیان شده بود.
زندانی حسن نصیروند در سلول 5 سالن 10 بند 4 زندان گوهردشت کرج زندانی بود.او بدلیل اتهام مالی به مبلغ 1.5 میلیون تومان از چند ماه پیش در این بند در حالت بلاتکلیفی بسر می برد. مراجعات مکرر خانواده او به علی فرهادی دادستان کرج با توهین و تحقیر این فرد همراه بود و در نهایت در ازای آزادی آقای نصیروند مبلغ هنگفتی رشوه از آنها خواسته بود که این خانواده قادر به پرداخت آن نبودند.
در حال حاضر تعداد زیادی از زندانیان زندان گوهردشت کرج با حکم این فرد و اکثرا بدلیل ندان رشوه در بازداشت بسر می برند و خانواده های آنها با توهینها و تحقیر این فرد مواجه هستند.
فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،اعمال فشارهای طاقت فرسا و قرون وسطائی علیه زندانیان بی دفاع و تقاضای رشوه های سنگین از خانواده های آنها که از دلایل اصلی خودکشی این زندانی است را به عنوان یک قتل محکوم می کند و از مراجع بین المللی و حقوق بشری خواستار اقدامات عملی علیه جنایتهای سازمان یافته توسط افرادی که تحت عنوان مقام قضائی عمل می کنند می باشد.

09 اردیبهشت 1389 برابر با 29 آپریل 2010
گزارش فوق را به سازمانهای زیر ارسال گردید:
کمیساریای عالی حقوق بشر
کمسیون حقوق بشر اتحادیه اروپا
سازمان عفو بین الملل

--------------------------------------------------------

جلوگیری از حضور نمایندگان رژیم در مجامع خارج از کشور

اطلاعیه

از حضور نمایندگان رژیم جمهوری اسلامی ایران در مجامع خارج از کشور جلوگیری کنیم!

جامعه آتلانتیک آلمان بار دیگر اعلام نموده است که که در تاریخ ٥ مه ٢٠١٠ میزگردی را تحت عنوان " موقعیت منطقه ای جمهوری اسلامی ایران ، سیاست امنیتی آن و موضع آلمان" با شرکت سفیر جمهوری اسلامی ،علیرضا شیخ عطاربرگزار می نماید. این شیخ که مسئول سرکوب مردم کردستان در سالهای ١٩٨٥-١٩٨٠ است ،همواره از حامیان جنایات رژیم اسلامی ایران بوده و می باشد. امید نوری پور،کارشناس امور امنیتی حزب سبزهای آلمان و یکی از مسولین جامعه آتلانتیک آلمان در این میز گرد با سفیر رژیم به بحث و گفتگو می نشیند.

همانطوری که در موضوع گفتگوی این میزگرد آمده است، وضعیت اسفبار حقوق بشر در ایران، پیگرد و دستگیری ، اعدام ، شکنجه و تجاوز آزادیخواهان مورد گفتگو نیست. این گفتگو در شرایطی انجام می گیرد که دولت ایران از طرف مجامع و دول جهان در انزوا قرار گرفته و از سوی شورای امنیت سازمان ملل تهدید به تحریم های اقتصادی و سیاسی می باشد. به نظر ما این گفتگو می خواهد پای نمایندگان این رژیم جنایتکار و منزوی را در مجامع بین المللی باز کند و نقض حقوق بشررا در ایران نادیده میگیرد.
لازم به یادآوری است که قرار بود که این نشست در تاریخ ٢٤ فوریه ٢٠١٠ برگزار شود اما به دلیل اعتراضات اپوزیسیون ایران ، نیروها و شخصیت های آلمانی این میزگرد لغو شد.

ما در اعتراض به دعوت از نماینده رژیم ترور و جنایت به این نشست طی نامه ای به برگزارکنندگان نیز اطلاع داه ایم که در صورت عدم لغو دعوت ازسفیر رژیم اسلامی ایران، درمقابل محل برگزاری این میزگرد دست به اعتراض خواهیم زد.
با شرکت وسیع در این گردهمایی اعتراضی و با افشای بیش از سه دهه جنایت رژیم اسلامی ایران اجازه ندهیم که نمایندگان این رژیم در مجامع بین المللی حضور پیدا کنند.
مکان :
ARD-Hauptstadtstudio
Wilhelmstraße 67a
10117 Berlin
زمان: چهار شنبه، ٥ مه٢٠١٠ ساعت ١٨
برگزارکنندگان:
انجمن رنگ انتخاب دمکراتیک
ایرانیان سکولار طرفدار دمکراسی و آزادی- برلن
کانون پناهندگان سیاسی ایران- برلن
کمیته دفاع از زندانیان سیاسی ایران- برلن
(KUPG_IRAN@YAHOO.DE)

--------------------------------------------------------

اعلام اعتصاب غذای زندانيان سياسي در روز کارگر

اعلام اعتصاب غذای یک روزه زندانيان سياسي در روز جهانی کارگر در همبستگي با کارگران و معلمان محروم ایران

هموطنان
روز یازده اردیبهشت روز جهانی کارگر را به تمامی کارگران زحمتکش به ویژه به کارگران عزیز ایران شادباش گفته و برای آنها در راه رسیدن به حقوق حقه و قانونی خود آرزوی پيروزی مي نمایيم.
نظام حاکم بر ایران که در قلب حقایق و وارونه سازی واژه ها مهارتی وافر دارد در حالی به استقبال روز کارگر میرود که در اثر سیاست هاي ناشایست و ناکارآمد و سرکوب گرانه دولت اقشار محروم بیش از پيش در زیر فشارهای اقتصادی کمر خم کرده اند. کارگران ماهها حقوق نمی گیرند و از ابتدایی ترين حقوق مانند بیمه و بازنشستگی وبیمه بیکاری محروم هستند. در حالي که اکثر مردم ایران زير خط فقر به سر میبرند ثروت های کشور ما خرج سیاست هاي سرکوبگرانه و جنگ طلبانه و صرف رشوه دادن به کشورهای ديگر برای خريد رای آنها در سازمان ملل میشود.

از سویی ديگر دولت به طور آگاهانه سیاست فقیر سازی و گداپروری سیستماتیک دولتی را تنها به منظور وابسته کردن و تحت فشار قرار دادن هر چه بیشتر اقشار محروم و دور کردن آنان ازجنبش اجتماعی در پیش گرفته است.در چنین شرايطی صحبت از حق و حقوق کارگر و زحمتکشان همانقدر مضحک به نظر میرسد که صحبت از حقوق بشر در زندانهای قرون وسطایی ایران
هموطنان
از یازده اردیبهشت سال 88 تا یازده اردیبهشت 89 هزاران پیر و جوان و زن و مرد به ما در زندانهاي رژیم پیوستند. شکنجه شدند و به شهادت رسيدند و بهاي آزادیخواهي را با گوشت و پوست خود پرداختند. ما خاطره نداها و سهراب ها و کیانوش ها و جوادی فرها و روح الامینی ها و همه عزیزانی که در راه آزادی وطن جان باختند را گرامی میداریم .
.
ما زندانیان سیاسی اعلام می کنیم که در همبستگی با کارگران و معلمٌان محروم و جنبش آزاديخواهی مردم ایران در روز اول ماه مه روز جهانی کارگر دست به يک اعتصاب غذای يک روزه خواهیم زد. از همه هموطنان علی الخصوص معلمين , دانشجویان , کارمندان و کارگران دعوت میکنیم تا دست به دست هم داده و در این روز ندای آزادیخواهی خود را در هر کوی و برزن برافکنند . همبستگی وظیفه تاریخی ما در این روزهاي پر تلاطم و تضمین رهایی ما از ورطه جنگ و انهدام و فلاکتی است که اين دولت قصد بردن کشور به سوی آن را دارد.

با درود به روان پاک همه شهیدان راه آزادی
با سلام به کارگران و معلمٌان زحمتکشان میهن

زندانيان سیاسی ایران


--------------------------------------------------------

وخامت وضعیت جسمی فعال حقوق زنان در اوین

خبرگزاری هرانا - محبوبه کرمی از همکاران سابق مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در شرایط روحی و جسمی نامناسبی در زندان اوین نگهداری می شود.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، محبوبه کرمی، فعال حقوق بشر و زنان به دلیل از دست دادن مادرش و شرایط جسمی حاد پدرش تحت فشار روحی شدیدی قرار دارد تا جایی که حتی قبل از بازداشت تحت درمان پزشک بوده اما با تمام این احوال بازجوی پرونده ی وی گفته كه او به زودی آزاد نخواهد شد.

این در حالی است که قرار بازداشت خانم کرمی در تاریخ 11 اردی بهشت ماه به پایان می رسد و می بایست وی را به دلیل اتمام بازجویی ها جهت تعیین قرار وثیقه به دادگاه انقلاب منتقل کنند.

وی هم اکنون در بند دو الف سپاه پاسداران و در سلولی دو نفره نگهداری می شود.

گفتنی است محبوبه کرمی، از اعضای کمپین یک میلیون امضاست که در تاریخ ۱۱ اسفند ماه سال گذشته پس از تفتیش منزل و ضبط وسایل شخصی توسط ماموران امنیتی بازداشت شد. کرمی پیش از این نیز چند بار سابقه ی بازداشت داشته که در همه ی پرونده های وی، حکم تبرئه صادر شده است.

--------------------------------------------------------

پیام موسوی به مناسبت روز کارگر و روز معلم

سایت کلمه: مهندس میرحسین موسوی به مناسبت ۱۱ اردیبهشت روز جهانی کارگر و ۱۲ اردیبهشت روز معلم پیام ویدئویی منتشر کرد. متن این پیام به شرح زیر است:

با سلام به همه کارگران و معلمان کشور

من روز معلم و روزکارگر را به شما عزیزان تبریک می گویم .در آستانه این دو روز بسیار مهم هستیم. فعالیت ها و جهت گیری های قشر کارگر و قشر معلم جزو مهمترین مولفه های اقتدار ملی ما هست. آنها تولید کنندگان ثروت و تولیدکنندگان علم و فضیلت و اخلاق در کشور هستند و بدون فعالیت آنها امکان نیل به ارزشهای بنیادی در یک نظام نیست و بعد از به وجود آمدن دولت ملتها نقش این قشر اهمیت فراوانی در همه کشورها پیدا کرده و برای همین توجه به سرنوشت ، جهت گیری ، مشکلات و مسائل آنها بسیار مهم است و برای همین همه کشورها سعی می کنند به سرنوشت این دو قشر اهمیت ویژه ای دهند .

روز گارگر که در سراسر دنیا و کشور ما برگزار می شود نشانه توجه به نیروی کار است. از اول انقلاب هم رسم بر این شد که اهمیت داده شود و همینطور روز معلم که ارزشش از روز کارگر کمتر نیست و بنده می خواهم دراین پیام مختصر خطاب به شما مسائل مشترکی را که برای این سرنوشت این دوقشر و برای همه مردم ما مهم است خدمتتان عرض کنم.

حقیقت این است که ما در شرایطی قرار داریم که کشور دارای بحران و مشکلات افتصادی ، سیاسی و اجتماعی وسیعی است و تک تک این بحران ها در سرنوشت و گذران زندگی این دوقشر منعکس شده و اثرات زیادی دارد.

ما وضعیت اقتصادی کشور را می بینیم. تورم، پایین آمدن نرخ سرمایه گذاری ها، فساد، رواج دروغ و سو مدیریت ، حقوق معوقه کارگران و بیکاری روزافزون آنها، تعطیلی روزافزون کارخانه ها یا با ظرفیت پایین کار کردن کارخانه ها در حالی که بازارهای ملی ما پر از کالاهای خارجی شده و در حقیقت ما تمام بازار داخلی خودمان را به بیگانه واگذار کردیم و همه می دانیم که این مساله تا چه اندازه در سرنوشت ملت ما، استقلال و آزادی ما و همچنین در سرنوشت کارگران ما اثر می گذارد.

از سوی دیگر محدود کردن رسانه ها را داریم. محدود کردن دهان ها و بستن دهان ها را داریم. پر کردن زندانها را داریم و محدود کردن تشکل های صنفی و سیاسی را داریم که آن هم در سرنوشت کارگران ومعلمان ما اثر می گذارد. به همین علت روشن است که امسال کارگران و معلمان پی ببرند ( گرچه می دانم می دانند) مسائل و مشکلاتی که در زندگی روزمره لمس و درک می کنند با مسائل عمده کشور در ارتباط است و این ارتباط گسترده و سنگین است.

خواست یک کارگر و یک معلم اگر با زبان حال گفته شود ، خواست طبیعی این دوقشر خواست های بسیار اساسی و بنیادی برای کل کشور است. آنها می خواهند کشور توسعه پیدا کند. عدم توسعه کشور دودش به چشم همه ملت می رود. از آن جمله به چشم کارگران چه در بخش صنعتی و چه خدماتی و روستایی یا هر جای دیگر و همینطور معلمان ما.

آنها آزادی می خواهند چرا که آزادی باعث می شود تشکلهای صنفی و سیاسی خودشان را تشکیل دهند و فعالیت سیاسی کنند و راهی برای گشایش امور خود و ملت پیدا کنند. آنها دنبال عدالت هستند. چه عدالت در سطح معیشتی و اقتصادی و چه در سطح توزیع منزلت های اجتماعی. باعث می شود آنها بهتر بتوانند خدمت کنند و ثروت ایجاد کنند و بهتر می توانند از اقتصاد کشور با فعالیت خود در صنعت و بازار و از استقلال کشور دفاع کنند و همچنین در توزیع منزلت آنها موقعیتی پیدا می کنند که از ایده های مترقی و پیشروانه در سطح کشور دفاع کنند.

اول انقلاب با این ایده شروع شد. یادمان باشد که در مجلس اول اکثر نمایندگان معلم بودند. شهید رجایی و شهید باهنر و شهید مطهری معلم بودند. شریعتی را معلم می دانستیم و معلم هم هست. معلمی به گونه ای بود که باعث می شد فرد مورد اعتماد ملت قرار گیرد. اضافه کنم که اگر این منزلت از نظر سیاسی تنزل پیدا کرده از نظر ملت تنزل پیدا نکرده است. وقتی ما به گروه های مرجع رجوع کنیم می بینیم که معلمان و کارگران هنوز در رده های بالای گروه های مرجع قرار می گیرند و هنوز مورد اعتماد ملت هستند ولی در کشور اتفاقی افتاده که این منزلت آنچنان که اول انقلاب بود نیست. این منزلتی که اول انقلاب بود اجازه می داد که معلمان فضای نورانی و عمیقی را در کشور ایجاد کرده و یک نسل سرافراز را تربیت کنند و خود و کارگران در جبهه ها فراوان بودند. برعکس هم اکنون می بینیم برخی از معلمان و کارگران در زندان هستند و در آستانه این دوروز خیلی تلخ است که خواهیم در این مورد صحبت کنیم.

طبیعی است که اگر دقت کنیم در مورد آزادی، عدالت، توسعه و یا پیشرفت کشور همه به شدت مخالف فساد هستند. آنها می دانند که وقتی بحث درآمدهای عظیم نفتی می شود و صدها میلیارد که قرار بود سر سفره مردم آورده شود آورده نمی شود و در عوض خبرهایی مبنی بر فساد ، ناپختگی و نارسایی در امور اقتصادی کشور می شنوند و می دانند که این به ضرر آنها و منافع آنهاست و به ضرر منافع ملی و به ضرر امنیت ملی و آتیه کشور است. به طور طبیعی و به صورت آگاهانه و به صورت زبان حال به نفع معلمان و کارگران هست که سیاسیت های خارجی متعادلی داشته باشیم. آنقدر ماجراآفرینی نکنیم. اینقدر بی برنامه پیش نرویم. اینقدر با بالا و پایین رفتن منافع ملی خود را به خطر نیاندازیم.

بلافاصله این اقدامات خلاف تدبیر، تاثیر خود را روی سفره مردم نشون میدهد. عظمت یک کشور در دلبستگی و دلگرمی مردم نسبت به آینده خودشان است. نگاه و امیدواری که نسبت به آینده دارند. صرفا با اسلحه و نیروی نظامی امنیت یک کشور را نمی شود خفظ کرد. ما در زمان دفاع مقدس نه ارتش داشتیم و نه سپاه. اینها به مرور به وجود آمدند. ارتش که در واقع اول انقلاب از بین رفت و دوباره شکل داده شد. خود سپاه و بسیج هم بعدا شکل گرفت. آن چیزی که باعث مقاومت ما در آن جنگ هشت ساله شد که یک سانتیمتر کشور خود را تسلیم دشمن نکردیم یقینا به دلیل اسلحه های زیاد ما نبود. دشمن ما اسلحه بیشتری داشت و بیشتر هم کمک در اختیار داشت و تمام خدمات ابزاری دنیا در اختیارش بود ولی ملت ما از جمله این قشر کارگر و معلم توانست مقاومت کند. این به دلیل دلگرمی مردم نسبت به آتیه نظام بود. ولی وقتی این اعتماد خدشه دار شود و وقتی بحث فساد پیش بیاید که پیگیری هم نشود و در مجلس هم برده شود و هیچ خبری هم نشود و ناگهان بحث آن فروکش کند و همچنین از اینجا و اونجا این مسائل شایع بشود طبیعی است که این باور و این دلگرمی را نسبت به نظام از دست بدهیم.

شما عزیزان و شما کارگران و معلمان بدانید که مسائل شما مسائل همه ملت ماست و جدا نیست. شما اگر شوراهای مستقل صنفی دارید و هر حرکتی که می کنید با محدودیت و دستگیری ها روبرو می شوید و در فعالیت خود دچار مشکل هستید و سر کلاس که می روید با خوف و رجا می روید چون نمی دانید که آیا می توانید حرف حق را بزنید. در برابر دانشجویان و دانش آموزان از حق دفاع کنید. با سینه برآمده و سری افراشته از حق دفاع کنید و از سفیدی سفید و سیاهی سیاه شهادت دهید و کوتاه نیایید و وقتی در این زمینه دچار تزلزل و کوتاهی می شوید طبیعی است که این مساله مساله ملی است و مساله همه ماست.

جنبش سبز راهی که در این زمینه در پیش می گیرد بر این اساس است و آن هم اینکه مسائل ما در گرو بسته ای از فعالیت ها است که مشکل حل شود. اینطوری نیست که مثلا یکبار این موضوع را با وعده و وعید حل کنیم و یک موقع با اقتصاد صدقه‌ای، بالا و پائین آوردن حقوق و یا مثلا موقع انتخابات که می شود فعالیتی کنیم و از این شاخه به اون شاخه بپریم. اینها مشکلات هیچ کس نه کارگران نه کارفرمایان و نه کارآفرینان مارا حل نمی کند.

بنده اعتقاد دارم تنها راه، بازگشت به قانون اساسی است برگشتی که برای تحقق بدون تنازل از قانون اساسی راهی پیش پای ما نیست. این کم هزینه ترین راه است. راهی است که می توانیم مشکلات خودمان را در سطح ملی حل کنیم. مشکلات بازارهای مسلمانی خودمان را حل کنیم که اینقدر از اجناس بنجل خارجی پر نشود. می توانیم از صنعت ملی خودمون دفاع کنیم. برای اینکه در مقابل هجوم بازاهارهای خارجی مدفون نشویم. می توانیم از حقوق کارگران دفاع کنیم تا حقوق معوقه کارمندان روی هم تلمبار نشود. بدون انتخابات آزاد ،غیر گزینشی، رقابتی و بدون آزادی زندانی ها و تشکل ها و رسانه ها جلوی رویمان راه دیگری وجود ندارد. و رفتن به سمت قانون اساسی به نفع همه ملت است. و به نفع همه کسانی که دل در گرو ملت خود دارند و عظمت ملت خود را می خواهند. این میثاق ملی ما است و عهدی که مردم و حکمومت با هم بستند و هر نوع برگشت از این میثاق یک نوع خیانت در اعتماد مردم است. ما از مردم امضا گرفتیم و امضا دادیم که این قانون را بدون اجتهاد اجرا کنیم. اگر قسمت هایی از آن را ناکارآمد می دانیم باید آنرا اصلاح کنیم. قانون اساسی که وحی منزل نیست. ولی باید باز هم از راه قانون اساسی اقدام کنیم و حقوق مردم که فراموش شده ترین قسمت قانون اساسی است را باید رعایت کنیم که مشکلات یکی یکی حل شود و در آن موقعیت جایگاه معلمان و کارگران ما آنچنان که شایسته است در نظام حکومتی ما و جامعه ما انشالله احیا خواهد شد.

موفق باشید و این دوروز هم برشما و هم بر همه ملت ایران مبارک باشد.

--------------------------------------------------------

اعتصاب غذای جمعی از زندانیان سیاسی در زندانهای رژیم

خبرگزاری هرانا - جمعی از زندانیان و زندانیان سیاسی-عقیدتی زندانهای رجایی شهر، اوین و ارومیه در اقدامی خودجوش در حمایت از کارگران و معلمان دست به اعتصاب غذا می زنند.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، در یک حرکت خودجوش تعدادی از زندانیان محبوس در زندانهای رجایی شهر، اوین و ارومیه با هدف همبستگی با معلمان و کارگران از تاریخ ۱۱ اردیبهشت ماه همزمان با مناسب روز جهانی کارگر دست به اعتصاب غذا می زنند که در بعضی موارد این اعتصاب به صورت دو روزه و تا پایان روز معلم ادامه خواهد داشت.

این زندانیان هدف خود از این اقدام را همراهی با قشر زحمت کش کارگر و همینطور معلمان فرهیخته که طی یکسال اخیر متحمل فشار زیادی شده اند اعلام کرده اند و امیدوارند با این اقدام بتوانند افکار عمومی را در حمایت از کارگران و معلمان تنویر کنند.

لازم به توضیح است خبرگزاری هرانا در راستای حفظ امنیت زندانیان با توجه به وجود سابقه بدرفتاری با این دسته از زندانیان و تحمل نشدن اقدامات آنها از سوی نهادهای امنیتی مستقر در زندان از ذکر نام آنان معذور است.

--------------------------------------------------------

روسیه: بزودی بررسی مسئله تحریم رژیم در شورای امنیت

استراسبورگ، 9 اردیبهشت، خبرگزاری «ریا نووستی»/ به گفته "سرگی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه، شورای امنیت سازمان ملل متحد بزودی بررسی مسئله اعمال تحریم ها علیه ایران را آغاز می کند.

وی در کنفرانس مطبوعاتی در استراسبورگ گفت: "به خاطرعدم همکاری از سوی ایران به احتمال زیاد اعمال تحریم اجتناب ناپذیر است و شورای امنیت به زودی به آن خواهد پرداخت".

--------------------------------------------------------

انصراف شرکت نفتی ایتالیایی از فعالیت در ایران

سایت ندای سبز آزادی: شرکت نفتی ایتالیایی انی که بزرگترین کمپانی حوزه انرژی در این کشور محسوب می شود به دلیل خطر تحریم های آمریکا از فعالیت در میدان نفتی دارخوین ایران اعلام انصراف کرده است.

مسئولان شرکت انی در توضیح دلیل این تصمیم اعلام کرده اند که بر اساس قوانین جدیدی که اخیرا برای تشدید تحریم ها علیه ایران در مجلس نمایندگان آمریکا به تصویب رسیده است، فعالیت های شرکت انی در ایران می تواند منجر به وضع تحریم هایی از سوی دولت آمریکا علیه این شرکت شود.

این شرکت در ادامه تصریح کرده است که تا به امروز هیچ گونه تحریمی از سوی آمریکا متوجه این شرکت نبوده است.

بنا بر اعلام مسئولان شرکت انی ایتالیا، سهم این شرکت در تولید نفت ایران در سال ۲۰۰۹ چیزی معادل ۳۵ هزار بشکه در روز بوده است که این تنها ۲ درصد از مجموع تولیدات شرکت انی را تشکیل می دهد.

مدیران شرکت انی در ادامه نتیجه گیری کرده اند که خروج از بازار انرژی ایران تاثیر ملموسی بر عملکرد مالی این شرکت نخواهد گذاشت.

با این وجود شرکت انی در اطلاعیه اش اعلام کرده است که میزان سرمایه گذاری خود در صنعت نفت ایران را تا سقف حداکثر ۲۰ میلیون دلار در سال حفظ خواهد کرد.

در حال حاضر طبق قوانین آمریکا شرکت هایی که سالانه بیش از ۲۰ میلیون دلار در صنایع هیدروکربنی ایران سرمایه گذاری کنند، شامل تحریم های این کشور خواهند شد.

اصرار ایران به ادامه غنی سازی اورانیوم و نادیده گرفتن قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل باعث شده تا سرمایه گذاران خارجی به خصوص شرکت های بین المللی فعال در نفت و گاز تمایلی به همکاری با ایران نشان ندهند.

شرکت هایی نظیر توتال و شل هم پیش از این اعلام کرده بودند که از ادامه همکاری با ایران در پروژه های نفتی خودداری خواهند کرد.

سابقه فعالیت شرکت نفتی انی در ایران به سال ۱۹۵۷ میلادی باز می گردد.

اما به گفته مسئولان این شرکت در حال حاضر سطح همکاری شرکت انی با صنایع نفتی ایران در حد چند قرارداد "بای بک" است که در سال ۲۰۰۰ و ۲۰۰۱ میلادی منعقد شده اند.

مسئولان شرکت انی جزئیات تصمیم تازه خود را در گزارشی برای یکی از موسسات دولتی آمریکا شرح داده اند.

در سال های اخیر فعالیت در میدان نفتی دارخوین، تنها مورد همکاری شرکت انی در ایران بوده است و بنابر خبری که در سایت اینترنتی این شرکت منتشر شده، در حال حاضر مقدمات لازم برای انتقال مسئولیت های اجرایی این میدان نفتی به شرکای ایرانی شرکت در جریان است.

کمبود منابع مالی، به خصوص در بخش توسعه میدان های نفت و گاز از مشکلات اصلی ایران در چند سال اخیر بوده است و همین مشکل باعث شده که پیشرفت پروژه های بزرگ به دلیل محدودیت منابع مالی با مشکل مواجه شود.

دولت ایران برای تامین منابع مالی سعی کرده است تا از منابع داخلی برای توسعه منابع نفت و گاز استفاده کند، اما این منابع بسیار محدود است و این کشور قادر نیست پول مورد نیاز توسعه میادین نفت و گاز را از داخل تهیه کند.

چند روز پیش سرتیپ یدالله جوانی، رئیس اداره سیاسی سپاه پاسداران به خبرگزاری کار ایران گفته بود که "امروز در سپاه این افتخار را داریم که به چنان قابلیت ها و توانمندی های دانشی دست یافته ایم که به راحتی می توانیم جایگزین شرکت های بزرگ خارجی شویم. به عنوان مثال با به دست گیری پروژه های بزرگ در عسلویه جایگزین توتال و شل می شویم."

--------------------------------------------------------

سناتور جان کری یکی از تدوین گران قانون تحریم ایران است

جرس: مقام های ارشد کنگره آمریکا روند نهایی کردن تحریم بنزین وارداتی، بانک مرکزی و صنایع پتروشیمی ایران را آغاز کرده اند.

به گزارش بی بی سی، یک کمیته ویژه، متشکل از سیاستمداران دموکرات و جمهوریخواه از جمله سناتورهای دموکرات، جان کری، جو لیبرمن در کنار ایلیانا راس- لهیتنن، نماینده کوبایی الاصل جمهوریخواه از ایالت فلوریدا و هاورد برمن، رئیس دموکرات کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان، تدوین جزئیات مجازات های جدید را آغاز کرده اند.

آن ها چهارشنبه، هشتم اردیبهشت (۲۸ آوریل) دیدار کردند تا دو طرح تحریمی مجالس نمایندگان و سنا که چند ماه پیش تصویب شد را در قالب یک مصوبه ادغام و آن را آماده ارائه به کاخ سفید کنند.

سناتور هری رید، رهبر اکثریت دموکرات سنا پیش بینی کرده است که ارائه مصوبه نهایی به باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، حداقل چند هفته طول بکشد.

این مصوبه شرکت های خارجی تامین کننده بنزین ایران را از فعالیت در آمریکا منع خواهد کرد و محدودیت های مالی گسترده علیه آن ها در نظر خواهد گرفت.

هاورد برمن، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان چهارشنبه گفت، کنگره دیگر نمی تواند برای تحریم ایران منتظر تصویب قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد بماند.

او گفت: "ایران و سانترفیوژهای در حال چرخش این کشور، صبر نکرده اند."

پیش نویس چهارمین قطعنامه تحریمی شورای امنیت علیه ایران هنوز آماده نشده است و آن طور که خبرگزاری رویتر چهارشنبه از نیویورک گزارش داد، قدرت های بزرگ هنوز درباره چگونگی تحریم یا جزئیات مجازات های احتمالی اختلاف نظر دارند.

قانونگذاران آمریکایی تحریم شرکت هایی مانند واحد مشترک نوکیا-زیمنس که گفته می شود تجهیزات شنود مکالمات تلفنی و کنترل اینترنت در اختیار ایران قرار داده است را در مد نظر دارند.

مقام های ارشد ایران می گویند تحریم های یکجانبه آمریکا بر خط مشی اتمی و سیاست خارجی این کشور تاثیری ندارد.

تحریم بانک مرکزی ایران نیز در مصوبه کنگره مندرج است.

کنگره همچنین در نظر دارد شرکت هایی که با صنعت پتروشیمی و پالایشگاه های ایران رابطه دارند و از آن حمایت های مالی یا فنی می کنند را هدف تحریم ها قرار دهد.

بدین ترتیب، چنین شرکت هایی از حضور در بازارهای بورس آمریکا یا اخذ وام از بانک صادرات-واردات این کشور و نیز دریافت قراردهای کلان از دولت فدرال منع خواهند شد.

کنگره در نظر دارد دولت آمریکا را موظف کند که اسامی مقام های جمهوری اسلامی که به باور آمریکا "ناقض حقوق بشر" تشخیص داده شوند را منتشر کند.

این مورد توسط سناتور جمهوریخواه جان مک کین، رقیب انتخاباتی باراک اوباما و سناتور "دموکرات مستقل"، جو لیبرمن پیشنهاد شده و هاورد برمن نیز در سخنان چهارشنبه خود بر آن تاکید کرد.

ایران اتهام نقض حقوق بشر را رد می کند و می گوید پس از وقایع خرداد گذشته با "اغتشاشگران" برخورد قانونی کرده است.

هاورد برمن چهارشنبه تاکید کرد که این وضع باید تغییر کند.

به گفته او، دولت آمریکا باید موظف شود که درباره موارد احتمالی نقض تحریم ها تحقیق کند و نتیجه را به کنگره اطلاع دهد.

او در عین حال گفت دولت باید بطور محدود این اختیار را داشته باشد که شرکت هایی را در صورت صلاحدید از تحریم ها مستثنی اعلام کند.

کاخ سفید می گوید کشورهایی که در مورد تحت فشار قرار دادن ایران با آمریکا "همکاری" می کنند شرکت هایشان نباید مشمول تحریم های کنگره قرار بگیرند.

دولت باراک اوباما نگران است که اقدام یکجانبه کنگره در تحریم گسترده شرکت های طرف قرارداد ایران، اثر منفی بر روابط ایالات متحده با کشورهایی داشته باشد که برای کسب حمایت آن ها علیه تهران تلاش می کند.

"قانون تحریم های لیبی و ایران" یکی از مهم ترین قوانین تحریمی آمریکاست که در سال ۱۹۹۶ میلادی توسط کنگره تصویب شد.

در پی رفع تحریم های لیبی در زمان جورج بوش، رئیس جمهوری سابق آمریکا، قانون یاد شده "قانون تحریم های ایران" نام گرفت.

دولت آمریکا تا کنون هیچ شرکت خارجی طرف قرارداد ایران را بر اساس این قانون مجازات نکرده است.

--------------------------------------------------------

پیام ویدئویی در آستانه یازدهم اردیبهشت

جرس: میرحسین موسوی در آستانه روز معلم و کارگر با تبریک این روز، به نقش اساسی آنان در روند توسعه پرداخت و بار دیگر خاطر نشان کرد تنها را تحقق خواسته های برحق معلمان، کارگران و همه اقشار ملت رجوع به قانون اساسی است.

در این پیام ویدئویی که بمناسبت یازده اردیبهشت منتشر شد، میر حسین موسوی به اهمیت این روز در کشور و در سطح بین المللی پرداخت و خاطرنشان کرد : در حالی به این دو روز نزدیک می شویم که کشور دارای بحران سیاسی ، اقتصادی و اجتماعی وسیعی است که تک تک آنها در سرنوشت و گذران زندگی این دو قشر تاثیر مستقیم دارد.

وی در ادامه ازتورم ، پایین آمدن تولید، فساد،رواج دروغ و سوءمدیریت ، حقوق معوقه کارگران، تعطیلی روز افزون کارخانه ها و با ظرفیت پایین کارکرد ن کارخانه ها بعنوان مسایل مبتلا به کشور نام برد.

واگذاری بازارهای ملی به بیگانگان

موسوی با اشاره به واردات بی رویه در بازارهای ملی به زیانهای ناشی از آن پرداخت و خاطرنشان کرد که متاسفانه ما در حال واگذاری بازارهای ملی خود به بیگانگان هستیم و همه ملت می داند تا چه اندازه این مساله در سرنوشت ملت، استقلال و آزادی و زندگی کارگران ما تاثیر می گذارد.

نخست وزیر سابق کشور به بستن روزنامه ها، محدود کردن تشکلهای صنفی وسیاسی، پرکردن زندانها اشاره کرد و افزود: همه اینها در سرنوشت معلمان و کارگران تاثیر می گذارد. خیلی مهم است که معلمان و کارگران براین حقیقت واقف باشند که هستند که مشکلاتی که آنها در زندگی روزانه خود لمس می کنند، ناشی از مسایل کلی و جاری کشور است و یک ارتباط سنگین و مستقیم بین آنها وجود دارد.

توسعه خواست عمومی است

وی تاکید کرد که خواست کارگران و معلمان چیزی جدا از خواسته های اساسی و بنیادی مردم کشور نیست و آن چیزی جز توسعه نمی باشد.

موسوی افزود: دودعدم توسعه کشوربه چشم همه مردم می رود و مهمتر از آن به چشم کارگران در بخشهای مختلف می رود. توسعه کشور به نفع کارگر و معلم است.

وی ادامه داد که کارگران و معلمان در پی آزادی هستند، چون به این وسیله می توانند فعالیتهای صنفی خود را داشته باشند. آنها بدنبال عدالت اقتصادی و معییشتی وعدالت در توزیع منزلتهای اجتماعی هستند که از این طریق بهتر می توانند از استقلال دفاع کنند. عدالت باعث می شود که آنها بتوانند ثروت ایجاد کنند و با خدمات خود بتوانند بیشتر به جامعه فایده برسانند.

منزلت اجتماعی

میر حسین موسوی به مساله منزلت والای اجتماعی و نقش معلمان در بعد از انقلاب اسلامی اشاره کرد و خاطر نشان نمود که تعداد زیادی از نمایندگان مجلس اول از قشر معلمان بود و مردم به این قشر اعتماد داشتند. شهید رجایی، شهید باهنر و شهید مطهری از جمله آنان هستند.

وی تاکید کرد که معلمان و کارگران هنوز هم در میان اقشار مختلف مردم دارای منزلت اجتماعی هستند و جزء گروههای مرجع بالای جامعه هستند، هر چند از نظر سیاسی اینگونه نیست.

مردم مخالف فساد هستند

موسوی به مساله سلب اعتماد مردم پرداخت و تاکید کرد که این دو قشر بشدت مخالف فساد هستند وبحث اصلی درآمدهای عظیم نفتی است که سر سفره مردم نیست و فساد و نارسایی در امور اقتصادی است که آنها می دانند این مسایل به ضرر امنیت ملی ما و کشور و آتیه ماست.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری دهم در ادامه به بحث سیاست خارجی و تاثیر آن در سفره های مردم پرداخت و خاطر نشان کرد که معلمان و کارگران می دانند که بی برنامگی، ماجراجویی در سیاست خارجی منافع ملی ما را در خطر قرار می دهد و مردم تاثیر این اقدامات خلاف را روی سفره های خود می بیینند.

با نیروی نظامی نمی توان کشور اداره کرد

وی گفت: عظمت یک کشور به دلگرمی و امید آنها به آینده است و با نیروی نظامی و اسلحه نمی توان کشور را حفظ کرد.

نخست وزیر زمان جنگ به دوران دفاع هشت ساله و عدم ساماندهی ارتش و سپاه پرداخت و تاکید نمود که در آن زمان دشمن اسلحه و تجهییزات بیشتری در اختیار داشت و قطعا تعداد اسلحه و امکانات ابزاری نبود که منجر شد حتی یک سانتی متر از خاک کشورمان را از دست ندهیم و مردم اینچنین مقاومت کنند.

وی افزود: همین قشر معلم و کارگر کمک کرد و از کشور دفاع نمود زیرا در آن زمان دلگرمی و امید به آتیه کشور وجود داشت.

مردم بی اعتمادند

موسوی به مساله فساد اقتصادی و طرح نام افراد در مجلس و عدم رسیدگی به آن اشاره نمود و خاطر نشان کرد :همین مسایل است که منجر به سلب اعتماد و باور مردم می شود.

وی بار دیگر تاکید کرد که مسایل معلمان و کارگران، مسایل همه اقشار جامعه است و مسایل همه ، یک مساله ملی می باشد.

جنبش سبز و راه حل مشکلات

موسوی خاطرنشان کرد که راه جنبش سبز این است که مسایل ما در گروی یک بسته ای از فعالیتهاست. مسایل و مشکلات کشور با اقتصاد صدقه ای و وعده و وعید و انجام یک سری کارهای تبلیغاتی پیش از انتخابات حل نمی شود.

وی تنها راه را برگشت به قانون اساسی دانست و گفت : برگشت به قانون اساسی تنها راه پیش روی ماست و از این طریق قادر خواهیم بود که از بازارهای مسلمانی در برابر هجوم بازارهای بیگانه و صنعت خود دفاع کنیم.

وی گفت: با احیای حقوق اساسی مردم می توان مسایل را حل کرد. موسوی تاکید کرد که بدون انجام یک انتخابات رقابتی ، بدون آزادی زندانیان و تشکلهای صنفی و ملی راه دیگری وجود ندارد.

نامزد ریاست جمهوری خاطر نشان کرد که هیچ کس نمی تواند از عهد و میثاق ملی قانون اساسی روی برگرداند و هر بازگشتی از آن منافع ملی ما را تحت تاثیر قرار می دهد و از نظر اعتقادی ما خیانت در اعتماد مردم محسوب می شود.

موسوی افزود: ما امضا داده ایم و امضا گرفته ایم که بدون اجتهاد در مقابل نص، قانون اساسی را اجرا کنیم. اگر هم با بخشی از آن مخالف هستیم و قسمتهایی را نا کارآمد می بینیم باید از طریق همین قانون اقدام کنیم. قانون که وحی منزل نیست.

وی تاکید دوباره کرد که تنها راه همین قانون اساسی است مخصوصا در رابطه با حقوق اساسی مردم که فراموش شده ترین قسمت قانون اساسی است. موسوی اظهار داشت که اجرای این اصل فراموش شده ، موجب می شود که مشکلات یکی به یکی در کشور حل می شود و موقعیت و منزلت کارگران و معلمان نیز از همین طریق احیا خواهد شد.

لینک دانلود ویدیو کامل

لینک دانلود فایل شنیداری

--------------------------------------------------------

عدم موافقت وزارت اطلاعات با آزادی جهانگیر عبداللهی

کوردستان میدیا: جهانگیر عبداللهی دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد علوم سیاسی دانشگاه تهران با گذشت بیش از سه ماه از زمان بازداشتش همچنان در زندان اوین به سر می‌برد.
به گزارش دانشجونیوز، دادگاه با وثیقه 50 میلیون تومانی برای آزادی این دانشجو پیش از عید نوروز موافقت نموده ولی مامورین امنیتی وزارت اطلاعات تاکنون مانع از آزادی و ابلاغ وثیقه وی به زندان اوین شده اند.
این فعال دانشجویی هم اکنون در بند 350 در وضعیت بلاتکلیفی به سر می برد.
پیش از این نیز اخبار مختلف از فشارهای زیاد بر این فعال دانشجویی حکایت داشته است. جهانگیر عبداللهی بارها تهدید به اعدام شده و بازجویان اظهار داشته‌اند وی را "مثل احسان فتاحیان اعدام خواهند کرد."

--------------------------------------------------------

آيت‌الله نوری همدانی: چراغ سبز سران فتنه‌ بزرگ‌ترين جنايت بود

يكي از مراجع تقليد در قم گفت: سران فتنه به غرب، آمريكا و صهيونيست‌ها چراغ سبز نشان دادند و اين چراغ سبز بزرگ‌ترين جنايت است.

آيت‌الله حسين نوري همداني ظهر امروز در ديدار با شركت‌كنندگان در مسابقات قرآني سازمان بسيج دانش‌آموزي كشور با بيان اينكه ارتباط با قرآن كريم بالاترين نعمت است، اظهار داشت: جواناني كه در مسير قرآن گام برمي‌دارند سفرا و نمايندگان پروردگار هستند و پيامبر اكرم(ص) فرموده است كه هركسي كه خداوند نعمت آشنايي با قرآن را به او داده است، نبايد بپندارد كه نعمت‌ بزرگ‌تر از آن نيز وجود دارد.

وي با بيان اينكه مسئله جواني هم امتياز بزرگي است، بيان داشت: پيامبر اكرم(ص) مي‌دانست بعد از رحلت ايشان فتنه‌هاي بسيار زيادي در جامعه ايجاد مي‌شود، خداوند فرموده است كه هرگاه فتنه‌ها در جامعه فراوان شد به قرآن پناه ببريد.

اين مرجع تقليد با بيان اينكه بصيرتي كه مورد تاكيد رهبر معظم انقلاب اسلامي نيز بوده است، از راه شناسايي با قرآن حاصل مي‌شود، بيان داشت: راه برون رفت از فتنه توسل به قرآن است، فتنه‌ها هميشه به دليل هوا و هوس ايجاد مي‌شود.

وي با بيان اينكه كساني كه فتنه را ايجاد مي‌كنند و كساني كه به فتنه‌ها دامن مي‌زنند بر خلاف دين خدا گام برمي‌دارند، تصريح كرد: در سال 88 در ايران فتنه‌اي ايجاد شد و خيلي از افراد به آن دامن زدند كه ضرر بزرگي به انقلاب اسلامي وارد شد.

استاد حوزه علميه قم اضافه كرد: ما در طول 30 سال كه از پيروزي انقلاب اسلامي مي‌گذرد، هيچگاه غرب را خشنود نكرده‌ايم، ولي سران فتنه به غرب، آمريكا و صهيونيست‌ها چراغ سبز نشان دادند و اين چراغ سبز بزرگ‌ترين جنايت است.

وي با بيان اينكه فتنه ديگر نفس‌هاي آخرش را مي‌كشد، بيان داشت: ما در هر جدلي بايد به قرآن متوسل شويم و بدانيم قرآن بهترين راه براي مبارزه با فتنه است.

--------------------------------------------------------

روانبخش: صلاحیت سیدحسن خمینی برای ریاست جمهوری رد می‌شود

دبیر سیاسی نشریه پرتو سخن گفت: انشاء الله هاشمی از ریاست مجلس خبرگان برکنار می شود.

به گزارش پارلمان نیوز حجت الاسلام روانبخش در پاسخ به سوالی درباره اینکه چرا مقام معظم رهبری هاشمی را از ریاست مجلس خبرگان برکنار نمی کنند گفت: ریاست مجلس خبرگان، منصوب شده از سوی مقام معظم رهبری نیست که بتوانند او را برکنار نمایند اما در انتخابات هیئت رئیسه که سال آینده برگزار می شود، ان شاءالله اعضای مجلس خبرگان او را برکنار خواهند کرد.

اهم سخنان دبیر سیاسی نشریه «پرتو سخن» در جمع جمعیت پیروان روح الله شهرستان راور عبارت است از:

* مجمع تشخیص مصلحت نظام یک مجمع تصمیم گیری نیست بلکه یک مجمع مشورتی است که حتی میرحسین موسوی و عبدالله نوری هم که 5 سال زندانش کردند عضو این مجمع هستند.

* در مجمع تشخیص مصلحت نظام بودن یا نبودن به جایی لطمه ای نمی زند چون مرکز تصمیم گیری نیست، فقط نقش مشورتی دارد و مقام معظم رهبری می خواهند از همه افکار و سلایق مختلف در این مجمع حضور داشته باشند تا تضارب آرا برقرار باشد.

* اگر مقام معظم رهبری نظرات مجمع را تائید کردند اعتبار پیدا می کند و گرنه اعتبار قانونی ندارد مثل همان کاری که اخیرا آقای هاشمی رفسنجانی می خواست در مجمع تشخیص مصلحت انجام دهد و انتخابات را از دست شورای نگهبان بگیرد و آن را به کمیسیون انتخابات بدهد.

* وقتی مقام معظم رهبری فرمودند عمار کجاست آقای مهندس باهنر صدایش در نیامد و سکوت اختیار کرد.

بالاخره آقای باهنر می‌توانست بیاید در تلویزیون و جنبش سبز را مورد مواخذه قرار دهد و یا در این شهر و آن شهر برود و روشنگری بکند اما مردم ما هرگز کلامی از باهنر نشنیدند.

* در حالی که که آقای دکتر حدادعادل در مقابل جنبش سبز ایستاد و روشنگری کرد اما امثال باهنر و علی لاریجانی هیچگونه حرفی نزدند. عمارها کم بودند هرچه مقام معظم رهبری فریاد می زد عمار کجاست؟ خبری نبود باهنر و علی لاریجانی سکوت کرده بودند.

* میرحسین موسوی و کروبی خیلی دلشان می خواست تا دستگیر شوند که قهرمان شوند. کروبی داد می زد و می گفت یکی بیاید مرا بگیرد و با خود ببرد.

* کروبی دلش می خواست قهرمان شود تا هر روز طرفدارانش در دانشگاهها تابلویی دست بگیرند و شعار بدهند.

* ما امیدواریم که سیدحسن خمینی هم برای دوره آینده کاندیدای ریاست جمهوری شود تا معلوم بشود که چقدر جایگاه در بین مردم دارد.

* سید حسن خمینی رد صلاحیت می شود چون یک رجل سیاسی نیست مگر می شود هرکسی از بیت رهبری باشد رجل سیاسی هم باشد رجل سیاسی تعریف خاص خودش را دارد.

* آقای سید حسن خمینی متاسفانه مواضع خوبی ندارد چون بعد از اینکه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم آقای صانعی را فاقد صلاحیت برای مرجعیت اعلام کرد آقای سید حسن خمینی آمد خانه او و سایت جماران را در اختیار او قرا داد.

--------------------------------------------------------

گزارش ماهانه انجمن دفاع از زندانیان سیاسی آذربایجانی در ایران(آداپ)- مارس ۲۰۱۰

نقض سیستماتیک حقوق بشر آذربایجانیها در ایران در ماه مارس ۲۰۱۰ علیرغم تعطیلی دادگاهها و ادارات در عید نوروز همچون ماههای گذشته ادامه داشت و فعالین آذربایجانی به نهادهای امنیتی احضار و مورد بازداشت خودسرانه قرار گرفته و به زندانهای طویل المدت محکوم گردیدند. زندانیان سیاسی آذربایجانی در این ماه نیز از حقوق اولیه خود به عنوان یک زندانی محروم گشته و تحت فشارهای مختلف روحی قرار گرفتند. مسئولین امنیتی و قضایی ایران در ماه مارس ۲۰۱۰ روند فشار بر روزنامه ها، تشکلهای دانشجویی آذربایجانی را شتاب داده و مانع از فعالیت آنها شدند.

فشار بر زندانیان سیاسی آذربایجانی و محرومیت آنها از حقوق اولیه خود

آئین نامه اجرایی سازمان زندانهای ایران وظیفه رسیدگی به مشکلات روحی و جسمی و محافظت از زندانیان را به مسئولین قضایی واگذار کرده است اما علیرغم مفاد این آئین نامه زندانیان سیاسی آذربایجانی تحت فشار و آزار و اذیت مسئولین قرار گرفته و از حقوق ابتدایی خود به عنوان یک زندانی محرومند.

بهروز علیزاده، ودود سعادتی، علی عباسی از فعالین مدنی آذربایجانی و رحیم غلامی روزنامه نگار آذربایجانی که در حال گذراندن دوران محکومیت خود در زندان اردبیل هستند از سوی مسئولین زندان مورد آزار و اذیت و توهین قرار گرفته و تحت فشار شدید روحی قرار دارند.

مسئولین زندان اردبیل تعدادی از زندانیان محکوم به اعدام را به بند ۷ زندان اردبیل که محل نگهداری زندانیان سیاسی است منتقل کرده اند و از آنها خواسته اند تا زندانیان سیاسی را مورد آزار و اذیت قرار دهند.

در جریان پخش زنده مسابقه فوتبال تیم تراکتورسازی در ۱۵ اسفند ۸۸(۶ مارس ۲۰۱۰) زندانیان محکوم به اعدام بند ۷ زندان اردبیل مانع از تماشای مسابقه فوتبال توسط زندانیان این بند شده و سعادتی، علیزاده، عباسی و غلامی را با سلاح سرد مورد حمله قرار داده اند. زندانیان سیاسی آذربایجانی در این درگیری توسط زندانیان محکوم به اعدام مجروح شدند که از این میان بینی ودود سعادتی شکسته است.

رئیس زندان اردبیل بدنبال اعتراض زندانیان سیاسی آذربایجانی به سیاستهای زندان در عدم تفکیک و طبقه بندی زندانیان، زندانیان سیاسی آذربایجانی را به مدارا با زندانیان محکوم به اعدام توصیه کرده است. مسئولین زندان موی سر زندانیان سیاسی آذربایجانی را با حالتی تحقیر آمیز تراشیده و تماس تلفنی این فعالین را محدود کرده اند. چندی پیش نیز پرسنل زندان اردبیل با توهین به آذربایجان و عقاید این زندانیان،آنها را تحت فشار روحی قرار داده بودند.

سعادتی، علیزاده، عباسی و غلامی از ۲۲ اسفند ۸۸(۱۳ مارس ۲۰۱۰) در اعتراض به فشارهای وارده از سوی رئیس زندان و تضییع حقوق اولیه شان به مدت چهار روز دست به اعتصاب غذا زدند اما بدنبال قول مساعد رئیس زندان مبنی بر تحقق خواسته هایشان اعتصاب غذای خود را موقتا متوقف نموده اند.

ماموران اداره اطلاعات اردبیل همزمان با اعتصاب غذای فعالین آذربایجانی ضمن مراجعه به زندان اردبیل از علیزاده، سعادتی و غلامی خواسته اند تا توبه نامه امضا کرده و آزاد شوند اما این فعالین ضمن رد پیشنهاد عفو مشروط، خواهان احقاق حقوق خود به عنوان یک زندانی شده اند.

از سویی دیگر سعید متین پور فعال حقوق بشر و روزنامه نگار آذربایجانی همزمان با ایام عید نوروز در شرایط وخیم جسمی در زندان اوین به سر می برد. خانواده متین پور می گویند مسئولین امنیتی و قضائی ایران علیرغم درخواست این روزنامه نگار آذربایجانی برای مرخصی و معالجه پزشکی در خارج از زندان با این خواسته مخالفت می کنند و وی از حق دسترسی به امکانات پزشکی و برخورداری از مرخصی ایام زندان محروم است.

لازم به ذکر است که رئیس قوه قضائیه طی بخشنامه ای به مقامات قضایی دستور صدور مرخصی برای زندانیان را صادر کرده بود اما درخواست مرخصی زندانیان سیاسی آذربایجانی در ایام عید با مخالفت مقامات ایران مواجه شده است.

بازداشت فعالین

محمد راهور فعال آذربایجانی در تبریز ۲۵ اسفند ۸۸(۱۶ مارس ۲۰۱۰) بازداشت و برای اجرای حکم هشت ماهه قبلی به زندان تبریز منتقل گردیده است.

توقیف روزنامه های آذربایجانی

فشار بر روزنامه ها و خبرنگاران آذربایجانی در سالهای اخیر افزایش یافته به گونه ای که نشریات ترکی-فارسی توقیف و روزنامه نگاران آذربایجانی بازداشت و زندانی می شوند.

هفته نامه ترکی - فارسی سینا به مدیر مسئولی یدالله شریفی روز دوشنبه ۱۰ اسفند ۸۸(۱ مارس ۲۰۱۰) از سوی هیئت نظارت بر مطبوعات ایران لغو مجوز شده است. هفته نامه سینا تنها نشریه ترکی- فارسی در استان همدان بود که در راستای پوشش اخبار و مسائل فرهنگی، اجتماعی و سیاسی آذربایجان در استان همدان منتشر می شد.

هیات نظارت بر مطبوعات با استناد به بند ۴ ماده ۶ قانون مطبوعات علت لغو مجوز انتشار این نشریه را دامن زدن به مسائل قومی عنوان کرده و حکم به لغو مجوز انتشار این نشریه داده است.

چندی پیش نیز مسئولین اداره ارشاد اسلامی قم با تهدید ایواز طاها مدیرمسئول نشریه ترکی یارپاق وی را از انتشار روزنامه منع نموده بودند.

ادامه بازداشت طولانی مدت

شاهین فضلی فعال دانشجویی آذربایجانی و دانشجوی دانشگاه علمی کاربردی تبریز پس از گذشت دو ماه از زمان بازداشت همچنان در وضعیت بلاتکلیف در زندان تبریز به سر می برد. این فعال دانشجویی آذربایجانی ۱۲ بهمن ۸۸(۱ فوریه ۲۰۱۰) در منزل شخصی اش در تبریز بازداشت شده بود. مأموران ضمن تفتیش منزل کتابها،لب تاب و برخی لوازم شخصی وی را با خود برده بودند.

اتهام های وارده به فضلی همکاری با گروه های خارج از کشور، تبلیغ علیه نظام، اخلال در نظم عمومی و تشویش اذهان عمومی عنوان شده است این فعال دانشجویی پیش از این نیز چندین بار بازداشت و به قید وثیقه از زندان آزاد شده بود.

صدور احکام زندان

شهناز غلامی وب نگار و فعال حقوق زنان طی دادگاهی غیابی به هشت سال حبس تعزیری محکوم شده است. اتهام غلامی عضویت در سازمان مجاهدین خلق ایران، نشر اکاذیب و تبلیغ علیه نظام از طریق ارسال اخبار برای خبرگزاری هما و جذب نیرو برای این خبرگزاری و نشر اخبار کذب بر علیه نیروی انتظامی عنوان شده است.

شعبه دوم دادگاه انقلاب تبریز غلامی را به اتهام عضویت در گروه جهت برهم زدن امنیت ملی به هشت سال حبس تعزیری محکوم کرده و در خصوص اتهامات دیگر وی قرار عدم صلاحیت صادر و پرونده را جهت رسیدگی به دادگاه جزائی تبریز ارجاع نموده است.

آمریکا، ایران و تعدادی دیگر از کشورها سازمان مجاهدین خلق ایران را سازمانی تروریستی می دانند. این فعال حقوق زنان تمام اتهامات وارده به خود را بی اساس دانسته و عضویت در سازمان مجاهدین خلق را رد می کند. غلامی چندی پیش از ایران خارج شده و جهت اخذ پناهندگی در کشور ترکیه به سر می برد.

حسن ابولولو(ارک) و ابراهیم دشتی از فعالین سیاسی آذربایجان در تبریز به ۹۱ روز حبس تعزیری محکوم شدند. این افراد ٣۰ شهريور ٨٨(۲۱ ستامبر ۲۰۰۹) بازداشت و پس از تحمل ۳۹ روز بازداشت موقت در اداره اطلاعات و زندان تبریز به قید وثیقه های ۲۰ و ۳۰ میلیونی از زندان تبریز آزاد شده بودند. اتهام این دو فعال مدنی تبلیغ علیه نظام عنوان شده است دادگاه این افراد را از اتهام عضویت در گروه جهت بر هم زدن امنیت ملی و اجتماع و تبانی جهت ارتکاب جرم بر علیه امنیت کشور تبرئه نموده است. استنادات قاضی بیات برای طرح این اتهامات مصاحبه با تلویزیون ماهواره ای گوناز تی وی شده است.

نقی محمودی وکیل دادگستری در تبریز وکالت این متهمان را بر عهده دارد.دادگاه این افراد به صورت غیر علنی برگزار شده و متهمان اجازه ملاقات با خانواده و وکیل در مرحله تحقیقات را نداشته اند.

ارک و دشتی پیش از این نیز در جریان اعتراضات مردمی به کاریکاتور توهین آمیز روزنامه ایران در سال ۸۵ بازداشت و پس از مدتی به قید وثیقه از زندان آزاد شده بودند.

فشار بر تشکلهای دانشجویی و احضار فعالین این تشکلها

فشار بر تشکلهای دانشجویی، نشریات و فعالین دانشجویی آذربایجانی در سالهای گذشته افزایش یافته است و مسئولین دانشگاههای ایران این تشکلها و نشریات را لغو مجوز کرده و دانشجویان فعال آذربایجانی را بازداشت و زندانی می کنند.

قادر نوروزی دبیر تشکل دانشجویی آرمان دانشگاه آزاد تبریز ۱۲ اسفند ۸۸(۳ مارس ۲۰۱۰) از سوی حفاظت اطلاعات نیروی انتظامی مرند احضار و مورد بازجویی قرار گرفت. احضار و بازجویی نوروزی پس از توقیف نشریه تشکل دانشجویی آرمان ویژه نامه همایش «نقش زنان در جنبشهای اجتماعی آذربایجان» در چاپخانه ای در شهر مرند صورت گرفته است.

توقیف ویژه نامه این تشکل دانشجویی آذربایجانی توسط ماموران امنیتی و احضار و بازجویی و فشار بر اعضای شورای مرکزی آن در حالی صورت می پذیرد که بر اساس آیین نامه فعالیت تشکلهای دانشجویی، تشکلهای دانشجویی مجازند اقدام به چاپ ویژه نامه برای برنامه های مجوزدار از سوی هیات نظارت دانشگاه نمایند.

مسئولین دانشگاه آزاد تبریز چندی پیش نیز با دخالت در انتخابات شورای مرکزی این تشکل دانشجویی اقدام به رد صلاحیت عده ای از کاندیداها نموده بودند.

تشکل دانشجویی آرمان تنها تشکل دانشجویی دانشجویان آذربایجانی در دانشگاههای کشور می باشد که توانسته است از وزارت علوم و سازمان مرکزی دانشگاه آزاد مجوز فعالیت دریافت کند.این تشکل دانشجویی در سالهای گذشته اقدام به برگزاری برنامه ها و نشر نشریات دانشجویی در خصوص مسائل فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی آذربایجان نموده است.

در سال گذشته نیز تشکل جمعیت اسلامی دانشجویان دانشگاه زنجان(جمعیت دانشجویان آذربایجانی دانشگاه زنجان) از سوی مسئولین دانشگاه منحل و دهها نشریه دانشجویی آذربایجانی در دانشگاههای مختلف ایران لغو امتیاز شده اند.

آزادی فعالین آذربایجانی از زندان

عبدالله صدوقی فعال مدنی آذربایجانی روز چهارشنبه ۱۹ اسفند ٨٨(۱۰ مارس ۲۰۱۰) پس از تحمل ۵۲ روز بازداشت موقت به قید وثیقه ۲۰ میلیون تومانی از زندان تبریز آزاد شده است. این فعال آذربایجانی بدنبال اعتصاب غذای ۲۱ روزه در اعتراض به بازداشت طولانی بدون صدور حکم و تفهیم اتهام به صورت موقت از زندان آزاد شده است. صدوقی پس از چاپ و نشر پوستر تبلیغاتی مجوزدار تیم فوتبال تراکتورسازی به زبان ترکی آذربایجانی در ۲۸ دی ۸۸(۱۸ ژانویه ۲۰۱۰) بازداشت شده بود.

اتهام صدوقی اجتماع و تبانی جهت ارتکاب جرم بر علیه امنیت کشور، تبلیغ علیه نظام و ارتباط با بیگانگان عنوان شده است و استنادات دادستان برای طرح این اتهامات چاپ و پخش پوستر تبلیغاتی تیم فوتبال تراکتورسازی با نوشته هایی به زبان ترکی آذربایجانی و مصاحبه با رادیوهای خارجی عنوان است. صدوقی در مدت بازداشت و اعتصاب غذا مورد شکنجه قرار گرفته است. وی از حق دسترسی به وکیل و ملاقات با خانواده در دوران بازجویی محروم بوده است.

سازمان عفو بین الملل طی اطلاعیه ای در ۱۸ اسفند ۸۸(۹ مارس ۲۰۱۰) ضمن اشاره به فعالیتهای مسالمت آمیز عبدالله صدوقی در راستای حقوق و آزادیهای آذربایجانیها، از حکومت ایران خواسته تا امکان دسترسی وی به امکانات پزشکی و وکیل را فراهم آورد و وی را بدون قید و شرط آزاد کند.

رضا ابری فعال مدنی آذربایجانی ۲۳ اسفند ۸۸(۱۴ مارس ۲۰۱۰) پس از تحمل ۷۶ روز بازداشت موقت به قید وثیقه ۲۰ میلیون تومانی به صورت موقت از زندان تبریز آزاد شده است. این فعال مدنی آذربایجانی ۸ دی ۸۸(۲۹ دسامبر ۲۰۰۹) و پس از شرکت در مراسم تشییع جنازه چنگیز بخت آور در قبرستان مارالان تبریز بازداشت و به اداره اطلاعات تبریز منتقل شده بود.

اتهام ابری اجتماع و تبانی جهت ارتکاب جرم بر علیه امنیت ملی، عضویت در گروههای پان ترکیستی و تبلیغ علیه نظام از طریق شرکت در مراسم تشییع جنازه چنگیز بخت آور و ایجاد تشکیلات غیر قانونی در اینتزنت و تبلیغ علیه نظام در فضای سایبر از طریق عضویت در سایت "کلوب" عنوان شده است.

این فعال آذربایجانی در مدت بازداشت موقت از حق ملاقات با وکیل و خانواده محروم بوده و مورد ضرب و شتم و شکنجه ماموران اداره اطلاعات تبریز قرار گرفته است. رضا ابری پیش از نیز در جریان اعتراضات به کاریکاتور توهین آمیز روزنامه ایران در مورد آذربایجانیها در سال ۸۵ بازداشت و پس از مدتی به قید وثیقه از زندان آزاد شده بود.

عبادت مددی نگارستان زندانی سیاسی آذربایجانی در زندان تبریز ۲۶ اسفند ٨٨(۱۷ مارس ۲۰۱۰) پس از تحمل مدت حبس هشت ماهه از زندان آزاد شده است. مددی ۶ خرداد ۸۵(۲۷ می ۲۰۰۶) و همزمان با تظاهرات آذربایجانیها بر علیه کاریکاتور موهن چاپ شده در روزنامه دولتی ایران، به همراه دو برادرش دستگیر و پس از تحمل ۳۵ روز بازداشت موقت به قید وثیقه به صورت موقت از زندان تبریز آزاد شده بود.

شعبه یکم دادگاه انقلاب تبریز طی حکمی در ۲۵ آذر ۸۵(۱۶ دسامبر ۲۰۰۶) این فعال مدنی آذربایجانی را به ۳۴ ماه حبس تعزیری محکوم کرده بود. حکم صادره ۵ بهمن ۸۵(۲۵ ژانویه ۲۰۰۷) در شعبه ششم دادگاه تجدید نظر استان آذربایجان شرقی بررسی و به هشت ماه حبس تعزیری قطعی کاهش یافت.

اتهام مددی اجتماع و تباني براي ارتكاب جرائم ضد امنيت داخلي كشور و عضویت در گروه پان ترکیسم جهت برهم زدن امنیت ملی عنوان شده است. استنادات قاضی علی اکبری برای طرح این اتهامات شرکت در راهپیمایی روزهای ۱ و ۳ خرداد ۸۵(۲۲ و ۲۴ می ۲۰۰۶) در تبریز و سردادن اشعار قوم گرایانه در کوه عینالی، شرکت در مراسم قلعه بابک، شرکت در مجلس ترحیم دکتر فرزانه و دعوت از دکتر محمد علی چهره قانلی در موعد انتخابات مجلس پنجم برای سخنرانی در منزل بوده است. مددی از فعالین مدنی آذربایجانی در تبریز است که از سال ۷۵(۱۹۹۶) تا کنون بارها بازداشت و زندانی شده است.

ابراهیم اسمعیلی فعال مدنی آذربایجانی در تبریز ۲۲ اسفند ۸۸(۱۳ مارس ۲۰۱۰) پس از تحمل ۵۴ روز بازداشت موقت به قید وثیقه ۵۰ میلیون تومانی به صورت موقت از زندان تبریز آزاد شده است. این فعال مدنی آذربایجانی ۲۸ دی ۸۸(۱۸ ژانویه ۲۰۱۰) توسط ماموران اداره اطلاعات تبریز در منزل شخصی اش بازداشت شده بود. ماموران پس از تفتیش منزل این فعال آذربایجانی کیس کامپیوتر و دیگر وسایل شخصی وی را با خود برده اند.

اتهام اسمعیلی تبلیغ علیه نظام و جاسوسی برای جمهوری آذربایجان عنوان شده است.این فعال آذربایجانی پس از سفر به جمهوری آذربایجان با این اتهامات روبرو گشته است. این فعال مدنی آذربایجانی در دوران بازداشت مورد شکنجه قرار گرفته و از حق ملاقات با خانواده و وکیل محروم بوده است.